BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS


Join us here

Saturday, April 19, 2014

I need a new me

 Happy to be posted back for the new post. At the very this time, I am myself at the lowest and deepest side of my life. I feel so dark. Sangat2 lama aku tak menulis. Rasa lost pada diri sniri. Allah bagi aku perjalanan sangat mencabar setahun ni. Ayah sakit stroke, aku abes grad with Degree in Real Estate 2nd class degree. Abes exam aku jaga ayah, seems to almst reach 1 year taking care of him.

Aku reach almst f goals last year, but part of it , I did destroy it all. Sekarang di masa bertahan dengan segala-galanya. Ketahanan emosi is not that easy things to be cntrol. Sometimes I cried all ver the day to just release everything. Kehidupan rasa bercelaru.

I shud be able to reset everything. Starts everything with the very beginning. Aku sepatutnya jadi orang yg ada wawasan, cari ilmu lagi, meletakkan ilmu pada sasaran dan applykan everything yg ada. I am so tired with most everything. Kadang2 aku cuba cari hobi aku balik, dan pada mlm ni aku buka blog aku balik, ingt kisah diri aku yg aku sayang dulu. Kisah universiti yang aku almost lupa. Aku rindu kawan2 baik aku. I feel like myself kat tengah padang pasir dan tak tahu arah mana. Macam orang lost hope.

Allah tu Maha Besar,at this timing, tiba2 aku berminat nk jadi Unit Trust Consultant. Ayah do everyhting to help me.
And lastly is im losing my hope in my relationship.

Thursday, September 6, 2012

Moon's Candy Buffet in Kuala Lumpur!

Assalamualaikum.

.da lama gila tak tulis blog. Theres a lot to share. Last update byk cerita ttg impian dan angan2 aku. Setengah boleh kata dah dibuat. Alhamduliilah. Banyak Allah bg hajat aku disampaikan. Bisnes pon makin bagus, sekarang aku da masuk market selangor dan kuala lumpur. Slow2 lama2 makin maju. Ini da rezeki Allah bg. Penat tau melayan bende ni sme. Aku pon da decide nk dok kl pasni. Dekat sket ngn si gemok. First, da masuk tv3 masa JomHeboh haritu kat jb. Second, da hampir masuk magazine tu pon ktorg tolak2 sket malas coz quiet mahal. Third, aku akan pi korea gak next year!hehe. Forth, aku da tak kesah la result aku bape janji jangan bawah 3.0 Fifth, aku da ada kedai sendiriii!!!. Alhamdulillah semuanya.

Aku yang paling sonok skang weekend jek melantak nasik minyak. Hehehe, yes badan aku da gedebab skang. Mr gmok aku pon da bising2 soh kruskan badan. Aku tunaikan la jugk hajat die tu. Nak buat camna keje kuat makan byk ler.

Aku pon still musykil lg ngn arah tujuan idup aku ni sbnyrnye. Aku teringin jugk nk keje valuer tp bizi memanjang baik aku keje buat bisnes aku kan. Macam tarak life jek. Ala mana2 keje ofis pon sama jek. Kalau buat candy buffet ni syok skit. Maen ngn imaginasi. Fuhhh...

kedai impiankuuu..
tapi kedai kami yg sbenarnya kat taman mawar, pasir gudang, johor.

this is candy buffe tau!
ni candy buffet kami di bangi!

Doakan Moon's Homemade Chocolate & Bakery terus maju ok!==)

Thursday, April 12, 2012

Donno wat to say.

Assalamualaikum...

Hari ni aku memang takde mood. and aku pon tak tau nk luah kat sape. Kat sapik even dah luah pon still rase cam hampeh. Mungkinkah sebab aku dah lame tak balik umh, or sebab aku punye trip g pahang cancel last minute?Watevaaaa...

Ok, dari pk bab sedih2 baek aku pk bab aku bergumbira bersama sapik tersayang dott.A few pictures when we were in genting 2 weeks ago. Best woo...Aku berjaya mencabar diri aku menjadi seorang yg hebat, pehhh..haha..Naek roller coster, flying coster, space shot..mende alah ni semua mmg tak patot wujud. Gila tol. Paling giler bab naek flying coster. Cam nokharom.haha..aku mmg tutup mata. Tapi overall mmg best gila..

Kitorang g pon ondaspot, dpt tiket g genting kol 12tgh hari, sampai btol2 kat Firstworld kol 2.30 pas mkn suma laaa..n then maen la pepuas smpi kol 6 ptg..lepas tu merayap kat plaza Firstworld tu until 9 mlm bas baru smpi utk ke KL Sentral. N sampai rumah kol 11 mlm..Overall planning was ok.

Tinggi gila boh..

This is called whattaheck.

wE were both happy!

Yeah, da lepas!

cantik tak?

Muka suka.
Overall aku mmg happy gila sbb dr sem lepas aku planning nk pi sini tapi tak lepas2. Almost our plan mmg pakai redah sbb klu merancang bebagai bagai nk rak mst tak jadi. Aku ske, tapi lupe gile seh nk beli sourvenir. Sorry bebeh.

Sunday, March 4, 2012

I should't met you.

Things go upside down.
I will never know what am I wrong.

I always think, each time we met, was our last meeting.
I might not see you again after this.

I will never know what will happen to me.
Only Allah knows it.

Then, its true after all.
Our last meeting on 22nd jan was our last met.

Its kind of sad.

Its like been given a choice to
find someone else
or
never despair.

You always give me a choice.
But
I never want to choose.

I will wait.
until
we see again.