BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS


Join us here

Thursday, September 6, 2012

Moon's Candy Buffet in Kuala Lumpur!

Assalamualaikum.

.da lama gila tak tulis blog. Theres a lot to share. Last update byk cerita ttg impian dan angan2 aku. Setengah boleh kata dah dibuat. Alhamduliilah. Banyak Allah bg hajat aku disampaikan. Bisnes pon makin bagus, sekarang aku da masuk market selangor dan kuala lumpur. Slow2 lama2 makin maju. Ini da rezeki Allah bg. Penat tau melayan bende ni sme. Aku pon da decide nk dok kl pasni. Dekat sket ngn si gemok. First, da masuk tv3 masa JomHeboh haritu kat jb. Second, da hampir masuk magazine tu pon ktorg tolak2 sket malas coz quiet mahal. Third, aku akan pi korea gak next year!hehe. Forth, aku da tak kesah la result aku bape janji jangan bawah 3.0 Fifth, aku da ada kedai sendiriii!!!. Alhamdulillah semuanya.

Aku yang paling sonok skang weekend jek melantak nasik minyak. Hehehe, yes badan aku da gedebab skang. Mr gmok aku pon da bising2 soh kruskan badan. Aku tunaikan la jugk hajat die tu. Nak buat camna keje kuat makan byk ler.

Aku pon still musykil lg ngn arah tujuan idup aku ni sbnyrnye. Aku teringin jugk nk keje valuer tp bizi memanjang baik aku keje buat bisnes aku kan. Macam tarak life jek. Ala mana2 keje ofis pon sama jek. Kalau buat candy buffet ni syok skit. Maen ngn imaginasi. Fuhhh...

kedai impiankuuu..
tapi kedai kami yg sbenarnya kat taman mawar, pasir gudang, johor.

this is candy buffe tau!
ni candy buffet kami di bangi!

Doakan Moon's Homemade Chocolate & Bakery terus maju ok!==)

Thursday, April 12, 2012

Donno wat to say.

Assalamualaikum...

Hari ni aku memang takde mood. and aku pon tak tau nk luah kat sape. Kat sapik even dah luah pon still rase cam hampeh. Mungkinkah sebab aku dah lame tak balik umh, or sebab aku punye trip g pahang cancel last minute?Watevaaaa...

Ok, dari pk bab sedih2 baek aku pk bab aku bergumbira bersama sapik tersayang dott.A few pictures when we were in genting 2 weeks ago. Best woo...Aku berjaya mencabar diri aku menjadi seorang yg hebat, pehhh..haha..Naek roller coster, flying coster, space shot..mende alah ni semua mmg tak patot wujud. Gila tol. Paling giler bab naek flying coster. Cam nokharom.haha..aku mmg tutup mata. Tapi overall mmg best gila..

Kitorang g pon ondaspot, dpt tiket g genting kol 12tgh hari, sampai btol2 kat Firstworld kol 2.30 pas mkn suma laaa..n then maen la pepuas smpi kol 6 ptg..lepas tu merayap kat plaza Firstworld tu until 9 mlm bas baru smpi utk ke KL Sentral. N sampai rumah kol 11 mlm..Overall planning was ok.

Tinggi gila boh..

This is called whattaheck.

wE were both happy!

Yeah, da lepas!

cantik tak?

Muka suka.
Overall aku mmg happy gila sbb dr sem lepas aku planning nk pi sini tapi tak lepas2. Almost our plan mmg pakai redah sbb klu merancang bebagai bagai nk rak mst tak jadi. Aku ske, tapi lupe gile seh nk beli sourvenir. Sorry bebeh.

Sunday, March 4, 2012

I should't met you.

Things go upside down.
I will never know what am I wrong.

I always think, each time we met, was our last meeting.
I might not see you again after this.

I will never know what will happen to me.
Only Allah knows it.

Then, its true after all.
Our last meeting on 22nd jan was our last met.

Its kind of sad.

Its like been given a choice to
find someone else
or
never despair.

You always give me a choice.
But
I never want to choose.

I will wait.
until
we see again.

Thursday, February 16, 2012

Its my dream.

Assalamualaikum.

I always remind myself that I am penakot n have some fear. Perasaan penakot ni wat aku sometimes mcm loser. Loser yang mcm hampeh. Ikut plan aku, sepatotnya skang aku g study oversea, but in some kind of fear factor, aku still terperosok di hujung kampong di malaysia terindah ni. Aku cuba ubah tajuk dan pelan hidup aku kepada pelan K, selepas plan ABCD musnah, aku diberikan oleh Tuhan sesuatu yang aku panggil Plan K. Dengan tak berjaya sambung oversea, aku tukar dengan sambung shah alam n built my own company at the age of 21. It succeeds. I read bout a book ' Put your Dream to a test' by john maxwell. Dia kata kalau nk btol2 nk kan sesuatu, better decide what you want.

What i want?
1. I wanna go to University of Lincoln, (just for a visit) in New Zealand or got to incheon in South Korea early next year. Specifically at the end of January or early February 2013.

2. I wanna make that my Moon's Homemade Chocolate & Bakery enters the magazine or newspaper before the end of 2012.

3. I will make about at least 2 candy buffet in a month starting from March 2012 to the end December 2012.

4. I will make my candy buffet as well known as Pak Abu punya brand bridal at the year 2013.

5. My team will make a dotcom before the end of 2012.

6. I will make some upgrades to the candy buffet. We will start to make for corporate events at the end 2012.


Thanks to my kakak Nadia for all her supports as a partner in dis business. I used her skills for granted. Using other people experience to manage what I have built.

Dan sebenarnya aku tak tau nak jadi apa mula, kadang2 teringin benor nk jadi registered valuer. Tapi aku ada satu otak n 2 tangan jek. Sekarang aku nga pk camne nk built property assets after 5 or 6 years built the company name. So that aku takperlu nk penat2 bukak valuation firm or works like hell after grad or after 10 years grad. Might be my franchise budget hotel or investing in reits or simply buy and rent good houses.

Yes, apply those real estate after 6 years. Thank you God for the idea.

                                                               Yeah, I will ralize my dream.